Снимка: БулфотоПо съкратената процедура ще се гледа делото срещу 25-годишния Петър

...
Снимка: БулфотоПо съкратената процедура ще се гледа делото срещу 25-годишния Петър
Коментари Харесай

Убиецът на балетиста Мартин Чикалов намали присъдата си с хитър ход

Снимка: Булфото

По съкратената процедура ще се гледа делото против 25-годишния Петър Здравков, който прегази балетистът Мартин Чикалов на пешеходна пътека във Варна. На разпоредителното съвещание по делото тази заран Здравков се призна за отговорен.

``
реклама
Днес делото стартира да се гледа всъщност. Отхвърлено беше настояването на отбраната процесът да е при закрити врата. Заради самопризнанията му, наказването на Петър Здравков пък ще бъде понижено с една трета, оповестява Дарик. 
 
Тежкият пътен случай стана на 10 септември т.г. на бул. " Приморски " във Варна. Според обвиняването, шофирайки с превишена скорост личния си автомобил, Петър Здравков блъска пресичащ велосипедист, след което напуща местопроизшествието.

Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин Чикалов умря. Шофьорът се опита да се укрие от органите на реда и даже беше разгласен за търсене. Ден след инцидента Здравков се съобщи самичък в наличието на юриста си.

Проверка сподели, че 25-годишният мъж в никакъв случай не е имал шофьорска брошура, за което даже е бил глобен. Според обвиняването при направената съдебно-химическа експертиза в кръвните проби на Петър са били открити наркотични субстанции.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР